WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Proost Lier  2 - 3  (1-1)

DATUM 25-10-2013  21:15

DOELPUNTEN 7’ Cammalleri (1-0), 12’ Pelckmans (1-1), 26' Hakkens (1-2), 32’ Aktepe (1-3) en 38’ Achadoud (2-3).

VERSLAG Zonder Hüyük (Turks Interland) werd een eerste cap aan El Mansouri toegewezen als beloning voor zijn harde werk. Voor het overige is iedereen fit en kunnen we ons opmaken voor de komst van Lier dat momenteel als derde gerangschikt staat. Bij Lier missen ze Opdenakker, Ajouaou en Cox, dus mits een goed collectief zit er wat in vanavond.

Bezoekend coach Gessner was behoorlijk zenuwachtig voor deze partij. En dat was niet onterecht zo bleek, want na een kleine studieronde en wat aftasten van beide ploegen kan Duric de bal onderscheppen en met een gekruist schot voor een eerste wapenfeit zorgen bij de thuisploeg. Vier minuten later opent Cammalleri de score op knap aangeven van Skeric. Vanaf dan neemt Lier het heft in handen en drukt meer en meer tegen een goede thuisploeg. In de twaalfde minuut kan Pelckmans goed ingespeeld worden en kiest Decoster voor de logische kant, doch Pelckmans blijft rustig en scoort met de hak de gelijkmaker. De druk wordt nog wat opgehoogd en nu moet de thuisploeg een aantal keren rekenen op een zeer goed acterende Decoster om de bezoekers niet op voorsprong te laten komen. De thuisploeg kwam er niet echt meer uit in de eerste helft en ging naar het einde toe zelfs gebukt onder de foutenlast. Maar we hielden stand tot aan de rust.

Na de rust begint Celtic gedreven aan de partij met onmiddellijk 2 goede kansen. Lier reageert en Pelckmans knalt haast onbegrijpelijk een rebound van heel dicht bij tegen de lat. Doch na zes minuten wordt Celtic helemaal weggetikt en kan Hakkens de 1-2 scoren. De thuisploeg reageert nu op zijn beurt weer onmiddellijk en bij een uitbraak via Sleypen komt de bal bij de inlopende Duric. Doelman Claus kan met een reflex de bal via de deklat weren. Even voorbij de helft van de herneming krijgt Celtic dé uitgesproken kans op de gelijkmaker, maar Skeric vergeet de bal breed te leggen en bij de tegenaanval demonstreren de Lierenaren hoe je wel een doelman uittikt, want Aktepe scoort daarmee de 1-3. De thuisploeg neemt nu het heft in handen en twee minuten na de 1-3 schiet Achadoud al even onbegrijpelijk de bal tegen de paal van een open doel na een mooi uitgespeelde aanval. Coach Rubio gokt dan maar op vliegende doelman en dat deden ze zeer goed, die van Houthalen. Twee minuten voor affluiten scoort Achadoud dan toch de aansluitingstreffer. Er kwamen nog een resem kansen en Lier bibberde en beefde, maar hield stand en nam de 3 punten mee naar huis.

Dit verlies doet pijn bij Uw verslaggever, maar gaat tegelijkertijd voorop in de strijd. Want ik zie een duidelijk verbetering iedere week opnieuw. Vandaag kenden de sterkhouders Cammalleri en Sleypen een mindere dag. Het spel verliep bij wijlen slordig, maar toch verdienen beide doelmannen de pluim van de wedstrijd. Want zij zorgden onder hun beiden ervoor dat het een nagelbijter werd tot het eindsignaal. We boeken week na week vooruitgang en binnenkort wordt het tijd om te oogsten.